søndag den 2. november 2014

Lækre hapser og is

Så har jeg igen leget med *maden*.

Fik 2 dåser sødet kondenseret mælk af min svigerdatter.
Nogen hun havde fået og ikke ville have. 

De stod til udsmidning, hvis jeg ikke ville have dem.

Min svigerdatter kender mig for godt. *SS* Hun ved, at jeg så en udfordring i
det, for mig ukendte produkt + jeg hader at smide mad ud.
Tak du gæve kvinde, hvis du læser med :)


Jeg har aldrig før brugt det produkt, men en god mulighed for at lege med mad,
kunne jeg straks øjne. Lidt googleri og jeg vidste hvad jeg ville lave.

Fandt en opskrift på hjemmelavede müslibar her.
Det ville jeg prøve. Forberedte nødder, gryn og kerne til den halve dåse
kondenseret mælk, som bruges i opskriften, men ombestemte mig undevejs.

Kunne jo lige så godt bruge hele dåsens indhold.
Her fik resten af indholdet frit spil :
Lidt flere nødder, mandler blev smidt i hele.
Mere kokosmel, mere havregryn, tørrede figner, saftige dadler
og 50 gram groft hakket chokolade, til dejen blev sej at røre rundt i.

Var noget spændt på resultatet, da jeg aldrig har lavet dem før,
men det blev nogle skønne hapser, synes jeg selv.

Færdigbagt. ( i en form der målte 25 x 25 cm ) Ligger til afkøling før udskæring.

Udskåret blev der 39 små fine müslibar. 

Fulde af kerner og nødder. Var lidt svære at skære pænt og de blev en smule flossede i kanten,
men hva' gør det. Bare de smager godt og DET gør de. Det jeg skar fra i kanterne, er spist :) Haps, haps

Hurtig indpakning af hver bar, blev mellemlægspapir, da jeg var for doven til at gøre det virkelig pænt.

Nogen af müslibarene skal retur til min svigerdatter, søn og børnebørn,
andre skal med i hundeskoven til nogen af mine 2 benede følgesvende
sammen med medbragt kaffe en af dagene
og andre vil jeg nyde selv :)


Den 2. dåse af kondenseret mælk, lavede jeg is af,
som beskrevet her.
Tilsatte også 80 gram hakkede hasselnødder og mandler ( 40 gram af hver )
& 80 gram finthakket chokolade.

Hvordan det smager, kan jeg endnu ikke fortælle,
men jeg smagte på iscremen før frost og det smagte forbavsende godt

Nu har jeg så prøvet at bruge kondenseret mælk og det bliver ikke sidste gang.

Endnu en god dag lakker mod sin afslutning
og det er ved at være tid for dagens sidste hundeluftning.

Rigtig god nat og ny uge til jer alle

14 kommentarer:

  1. Dette så da utrolig godt ut! Fint å kunne bruke det en har for hånden! Med mange karbohydrater gir det masse energi ute i skogen på tur.

    Ha en strålende dag i nabolandet! Jeg baker kling til jul, og det er mange dagers arbeid. Akkurat nå er det morgenkaffe før kjevlinga.

    Klem fra Ingunn

    SvarSlet
    Svar
    1. De er gode og du har ret Ingunn. De kunne ligeså godt kaldes energibar. Julen nærmer sig og du er igang med at bage kling. Hvor hyggeligt. God arbejdslyst med det og god dag til dig.
      Smil fra Tove

      Slet
  2. *Velbekomme*
    Det er dejligt når man kan *lege* lidt og prøve nogle ting af.

    En god ny uge til dig :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :), Jeg elsker at prøve nye ting af. Nogen gange går det ikke godt, men i dette tilfælde gik det super godt.
      Hav en skøn dag kære GRL.

      Slet
  3. Det er MIN svigermor :) Godt du kunne bruge det til noget mor Tove, du kan bare det P.. !!! GLÆDER mig vildt meget til at smage, de ser LÆKRE ud.. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhhh hvor er du da bare en bette knop og tak fordi du tager dig tid til at smide en kommentar. Jeps, vi skal smage snart. Er især spændt på, om Hjalte kan li isen. Müslibarene er helt sikkert noget for dig og du behøver jo ikke tænke på, om min søn spiser dem, for han kan jo ikke li noget med *fuglefrø* i . Griner bredt. Ses snart.

      Slet
  4. Nøjjj, det ser godt nok lækkert ud må jeg sige. Opskriften er gemt :) Og jeg kan godt forstå at din svigerdatter er stolt af dig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh ja. Prøv dem endelig. De smager af mer' og fler. Skønt du kan bruge opskriften.

      Slet
  5. Feeeed side med opskrifter! Den har jeg manglet, så den er gemt.

    Du kan også lave karamel af mælken: kog den lukkede dåse (skal være dækket med vand) i 3-4 timer, køl den ned og åbn for herlighederne. Nemt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Herligt, at du kan bruge siden med opskrifter. Det glæde mig. Jeg stødte godt på opskriften på karamel lavet på den måde. Det lyder jo helt fantastisk og jeg er ikke i tvivl om det smager godt. Den sødede *mælk* på dåse kan bruges til meget, fandt jeg ud af og takket være min svigerdatter, er jeg ikkebange for at prøve det af en anden gang og müslibar skal helt sikkert laves igen.

      Slet
  6. Du er en knag til det der laven alt muligt mad. Til at få gode ideer
    Barerne ser lækre ud. Og igen. Du ved hvad det indeholder
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Pia. Jeg havde det sjovt med det og heldigvis kom der noget godt ud af det. Prøvesmagning hos børnebørn og deres fam., skal ske imorgen. Isen har jeg endnu ikke smagt, men tror den blev god
      Knus

      Slet
  7. det ser godt og syndig ud, smiler.venlig hilsen Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh så små hapser, tror jeg kun vi har godt af Laura, *smiler*.
      Godmorgen fra Tove

      Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet