torsdag den 30. april 2015

Ovnbagt grøn æggekage

Skvalderkål, brændenælde og løvstikke,
var der med hjem fra dagens gåtur ude ved Brunkulslejrerne.
Løvstikken er nok et levn, fra den tid, der boede mennesker derude.

Det og meget andet, blev brugt i en ovenbagt æggekage.

Inspiration til det, har jeg fundet her.



Til denne æggekage, er der brugt :

Stor håndfuld brændenælde toppe
Stor håndfuld helt lysegrønne skvalderkål
10 blade løvstikke
10 blade ramsløg
Stor håndfuld purløg
1/2 rød peberfrugt
10 gram tørrede Karl Johan svampe
5 æg
2 spsk mel
2 spsk frisk revet parmesan ost
knapt 1 dl vædske

Karl Johan svampene overhældes med kogende vand, for at trække.
( Svampene blev samlet sidste efterår)
De vilde urter skylles grundigt.

Brændenælde, skvalderkål og løvstikke blev blanceret i ca 1 min.
Væden klemt/vredet godt ud af dem, før de blev hakket fint med kniv.

Purløg, ramsløgsblade, peberfrugt hakkes også fint.

Æg og væde fra svampene + lidt mælk piskes sammen med mel.

Til sidst rørs det hele sammen og hældes i et ovnfast fad.
Bager i oven ved 180 grader i 30 min.

Før æggekagen bages i ovnen

Herunder er den færdige grønne æggekage serveret med hytteost,
tilsat lidt frisk purløg og rødpeber på groft rugbrød.


Velbekomme. Det smagte godt, skal jeg hilse og sige,
men sådan en æggekage kan jo laves med meget andet godt i.

 Lidt billeder fra dagens tur, slipper i ikke for :)

Skvalderkålen er så fin lige nu

Fine lysegrønne skud af skvalderkål

OG sørme, en løvstikke. Et levn fra fortiden, hvor folk boede og
arbejdede ude ved Brunkulslejrene. Uha de havde et barsk liv.
Fik lavet mig en gravestok og lille aflægger kom med hjem

Kaffen var med og Luna mener bestemt, at de borde er sat op for hende.
Skal altid op og ligge på dem.

Spejlninger i en af de mange kulsøer.

Min gamle heks, som hænger udenfor er ved at blive skaldet.
Et mejsepar synes hendes stride hår er fint til redebygning.


video

Der hænger ellers et net af hønsetråd i haven, som jeg jævnligt
putter uld i, for at de kan bruge det. Velbesøgt er det af andre fugle :)


Det var endnu en laaaang omgang
og jeg vil slutte af med at ønske alle en rigtig dejlig weekend, 
når den kommer.

10 kommentarer:

  1. Jeg nyder virkelig at komme med på jeres ture- tak :)
    Lækker æggekage og skønt at du bruger det naturen nu tilbyder - inspirerende.

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh, det er skam os der takker, fordi du gider tage med på vore ture Miri. Jeg ved godt, at de fylder en del på bloggen, men jeg kan slet ikke lade vær'
      Naturens udbud af spiselige ting, er kæmpe stort og nu har jeg tiden til at benytte mig af det.
      Dejligt, at det kan inspirere andre.

      Slet
  2. Hej til Mosekonen tak for tippet om skvalderkål - måske jeg skulle gå ud i haven og tage skvalderkål og ramsløg og bruge det i aftensmaden. Det tror jeg at jeg vil gøre. Skønt med videoen hvor mejsen samler redemateriale. God Bededagsferie til dig og dine læsere.
    Hilsen Pigen på Stigen

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pige på stigen :)
      Uhhh ja, saml endelig sammen af den lækre skvalderkål. Prøv evt også at lave pesto af den. Pesto kan sagtens fryses og jeg har fryseren fyldt med det til et helt års forbrug i små bøtter.
      De små mejser, er bare så søde og jeg nyder synes af dem hver dag i denne tid. Den gamle heks må så blive skaldet.
      God bededagsferie til dig og dine.
      Hilsen Tove

      Slet
  3. Det kan da helt sikkert kaldes: Fra jord til bord
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. He he he, ja da, det er lige, hvad det er og du kender jo mig efterhånden. Det fortsætter nu med sankekurven helt hen til det sene efterår.
      Knus til dig

      Slet
  4. Arh men Tove for den da! Du bliver snart nødt til at invitere på middag, haha :) Jeg bliver jo helt sulten hver gang jeg ser på din blog i øjeblikket ;) Hvor ser det bare lækkert ud :)

    Og skøn ide med hønsenet og uld til fuglene i haven - den skulle jeg have brugt da vi havde Rosa, hendes pels havde også været god til redebyggeri :)

    Skøn bededagsferie til dig og Luna fra mig :)

    Ps. dine krydsede fingre har i den grad virket - se hvordan på bloggen ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ha Karina altså. Ja, det burde jeg da, men dejligt er det, at synes giver appetit. Æggekagen smagte også herligt, trods alt det grønne og det siges jo at være sundt med en kødløs dag :)
      Sådan et net til fugle, har jeg haft længe. Måtte dog lave en ny, da den anden var ved at falde fra hinanden. Jeg smider også fnuller fra tumbleren i nogen gange, hvis jeg har tumblet tøj. Små stykker garn, når der er hæftet ender på strikketøj osv.

      Uhhh, jeg iler ind på din blog og kigger med det samme, for at se hvad mine krydsede fingre har hjulpet med.

      Mange kærlige hilsner til dig og dine kære.

      Slet
  5. Det kribler jo i een for at komme ud i naturen og samle forråd :-)
    (i virkeligheden kan jeg vist samle nok mælkebøtter, skvalderkål og brændenælder i min have, til at komme igang)
    Ramsløgpesto har jeg lavet efter din opskrift, og det er en succes i familien.

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan godt forstå det kribler med at komme i gang. Naturen er jo så gavmild og mange af os, kan såmænd starte med at samle i haven, som du også nævner.
      Ejj hvor herligt, at du kunne bruge mit forslag og familien kan li det.

      Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet