fredag den 24. oktober 2014

God weekend og dadelkugler

Lille hilsen fra Tullehuset med ønsket om en god weekend.

Denne himmel kørte jeg under, på vej i skoven igår.
Smuk, med smuk på, synes jeg og herlig måde at begynde dagen på.


Har traves stadig mange skridt derud af------------ af den mere sunde livsstils-sti,
med masser af frisk luft og sund mad.

Lidt til selv-forkælelse og sødt til aftens-kaffen har jeg forsøgt at lave.

Nettet vrimler med opskrifter på Raw cake og dadelkugler,
men følge en bestemt af dem, gjorde jeg ikke i går morges,
da den pludselige indskydelse fik overtaget og 
nogle dadelkugler skulle laves her og nu.

De kan tåle en lille bitte finjustering, men de smager bare godt
og af fler', når en er spist.

Havde nogen med i hundeskoven til andre hundeejere.
Hundene får hver dag godbidder. Igår skulle de tobenede også ha' :)
og de blev indtaget med smil.



Synes ikke min dadelmasse/portion var ret stor,
men der blev alligevel 68 kugler ud af det.

Problemer undervejs : Min store stærke blender havde svært ved at
klare dadlerne og jeg ejer ikke ejer ikke en foodprocesser.
Løsningen blev, at tilsætte lidt vand og det tåler massen sagtens,
kunne jeg se på resultatet.

Der er brugt ( alt sammen ca tal, da min vægt snyder lidt ) :
225 gram saftige dadler
200 gram forskellige nødder
200 gram kokosmel
1 vaniliestang
1dl vand ( kogt )
2 store spsk kokosolie
2 spsk kakao 
( massen kan godt tåle 1 spsk kakao mere )

25 gram hasselnødder og 25 gram mandler males til mel i minihakker

25 gram hasselnødder, 25 gram mandler og 
100 gram pekannødder hakkes groft i minihakker

Dadler, kokosolie, korn fra vaniliestang og vand blendes.

Put kun få dadler i af gangen og hold endelig noget af vandet tilbage
 til at begynde med. Det er sejt for blenderen, men det lykkedes.

Det hele blandes/røres sammen i en skål med 125 gram kokosmel.
Massen blev noget blød, men efter en tur i køleskabet, var den fin fast
og meget nem at trille til kugler.

Kugler formes og trilles i kokosmel ( 75 gram )

Kuglerne puttes i beholder med tætsluttende låg
og opbevares i køleskab.

Næste gang jeg skal lave dem, vil jeg undlade de grofthakkede nødder.
Ikke for min egen skyld, men for at gøre dem mere børnevenlige,
da jeg er ret sikker på, at Hjalte og hans familie gerne vil smage.

Ændrings forslag :
Flere nødder, mindre kokosmel og mere kakao.

Dog passer disse forhold min pengepung fint.
Det bliver kun kakaomængden jeg ændrer næste gang
og evt tilsætte lidt revet citronskal for at få mere syre i smagen.

Hav en rigtig god weekend
og jeg kan kun anbefale en tur i skoven.
Den er bare så smuk i sine efterårsfarver lige nu.


6 kommentarer:

  1. Smukt billede :o)
    Osse en dejlig weekend til dig :o)

    SvarSlet
  2. Flot himmel
    Håber på en smagsprøve på kuglerne. :-)
    Rigtig god weekend, knus

    SvarSlet
  3. Rigtig god weekend til dig:0)
    Det lyder lækkert med kuglerne:0)

    SvarSlet
  4. Smukt billede der fortæller at der er lys forude..
    Ej skal måske overveje at lave nogle af de lækre kugler snart.
    En dejlig weekend til dig og Luna.

    SvarSlet
  5. Jeg håber du havde en god weekend. De daddelkugler lyder godt nok gode. Jeg har også set flere forskellige opskrifter på dem, det kunne godt være jeg snart skulle tage mig selv i nakken og prøve at lave dem :)

    SvarSlet
  6. Tak for jeres skønne kommentarer. Dadelkuglerne er spist og Hjalte spiste dem også med glæde, trods de groft hakkede nødder.

    SvarSlet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet