onsdag den 4. april 2018

Gækkebrev og lidt om min nye ven i køkkenet


Før påske kom posten med dette fine gækkebrev
og bedstemor her, kunne *på ingen måde gætte* hvem det var fra.
¨
Måtte til sidst be om hjælp og ringe til Hjalte.
Han foreslog et kortere navn end prikkerne viste og det passede ikke.
Hmmmm, bedstemor må give op og Hjalte måtte tilstå:
Det er fra mig bedstemor og du skylder mig nu et påskeæg!!!

Ja, det gør jeg, men der gøres ikke forskel på de kære små.
Sidste gang gik det godt med jagten i haven, men det gav også
lille kære Nohr mavekneb.
Derfor foreslog jeg Hjalte, at de fik en *penge* istedet  for*??
Uhh, den var han med på, for han er meget glad for penge.
 Især de store med flere 00 bag.
Nohr derimod spurgte forsigtigt,om jeg ikke havde chokolade med,
for han er glad for det, men ikke denne gang. Bedste havde det skidt med
at være skyld i mavepine sidste gang, så penge det blev.




Tak til jer der læser med herinde og støtter op om min nye *rejse*
Har nu en pæn lang *to-do-liste*, som jeg skal igennem,
for der er meget rod rundt omkring.

Lige ny ryddes fryser for madvarer der er for gamle og det jeg
ikke længere kan tåle, men stadig brugbart gives videre.

Skuffer skal gennemgåes al det jeg ikke bruger og
det der er for gammelt, ryger ud, resten givesvidere.

I min fryser har jeg også nogle poser med avokado sten og skaller.
Samlet over lang tid ( spist ). De skal bruges til at farve garn med.
Tager for meget plads i min lille fryser, derfor må farvegryderne snart 
startes op og fin garn af lammeuld skal i det bad.

Jeg har ikke glemt opskrift på lille hue og evt vafler.
Kommer snart i mens kan i lige se min tidlige frokost fra idag
.  Disse er lavet af hvad der var tilbage i køleskab ( giver nærmest ekko)
og spist sammen med lidt grøntsager fra fryser + røget hellefisk
Ikke den flotteste kombi, men jeg skal have spist i bund, før nyt købes

Det smagte godt :) , men igen må jeg erfare noget.
Min mave er ikke gode venner med røget fisk. SUK !

Uha, hvor er jeg glad for mit nye vaffeljern.




Nu skinner solen her og det er grødevejr. 
Inden længe bliver alt lysegrønt. 
Dejligt


13 kommentarer:

  1. Det er godt at få ryddet ud - og op ! Og hyggeligt at følge dig i processen. Du inspirerer, Tove <3
    Jeg har det ligesom dig, min mave siger også nej til røgede madvarer. Det er bare øv, for det smager jo så godt. Jeg har blodtype A, og det kan være grunden. Må du få tamari (soya sauce), i din nye kost ? Jeg ved, at mange elsker den smagstilsætning, og det gør jeg også selv. Det er meget sundt. Og engang kunne man købe det, både i en saltet slags og én usaltet. Jeg ved ikke, om det stadig er sådan. Smagen af det kan være lidt røget - så det er derfor, jeg skriver om det - måske et tip til dig ?

    Alle bedste hilsner til dig - med knus <3 - fra Laila.


    SvarSlet
  2. Tak kære Laila. Dejligt at kunne inspirere og du har ret. Det var virkelig øv med den røgede hellefisk. Jeg er vild med det, men 2 tynde skiver ogmaven sagde NEJ, det vil jeg ikke ha'. Jeg bruger ikke den slags smagstilsætning mere, for det er også en no go, men jeg har fundet en ny god smags giver i tang. Bruger det i en del tilberdeninger og spiser det bagefter. Det er også godt i feks humus og det hjælper mod luft i maven, hvis der spises for mange kikærter, linser osv
    Skal det have en smule røg smag, putter jeg meget lidt røget paprika i, men jeg har meget at lære om min mve endnu :). Godt den *taler* til mig

    SvarSlet
  3. Ja, godt den gør det. Smiler. Og du lytter !
    Kan ikke lade være med at være spontan, så du får her en opskrift fra skønne Dannie Druehyld. Måske kan du bruge den en dag ?Ellers håber jeg, du bare sender den videre på vinden. Med stort kram til dig !

    Ristet tang med grønne urter

    2 1/2 dl spaghetti tang
    2 fed hvidløg
    2 spsk olivenolie
    1 dl hakket korsknap, brændenælder, agersvinemælk eller kåltidsel
    2 tsk tamari (måske kan man bruge salt eller ekstra tang i stedet for ?)
    Citronsaft

    Tangen udblødes i rigeligt lunkent vand nogle timer. Den skylles grundigt i flere hold vand og afdryppes godt. Tang og presset hvidløg ristes i olien ved svag varme, indtil tangen er næsten sprød. Urterne tilsættes og ristes med et øjeblik. Der smages til med tamari og citronsaft.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ihhh det ser spændende ud og nu får jeg igen lyst til at gå tur med sankekurven i og ved vores dejlige Vesterhav. Desværre bor jeg lngt derfra, men det er nogen gange lykkedes mig at komme dertil i de anbefalede mdr for at hente godt fra havets = Alle mdr med R i. Muslinger, østers, snegle, tang og vi må ikke glemme strandplanterne, men jeg klarer mig fint med de vilde urter inde på land :)'

      Tusind tak for opskriften. Den vi jeg prøve af eller måske ændre lidt på, så det passer til det jeg kan få fat på :)

      Slet
  4. Hvor er det et fint gækkebrev,kan godt forstå du slet ikke kunne gætte hvem det var fra;0)

    Din mad ser nu rigtig lækker ud, selv om det "bare" er køleskabs rester.

    God aften:0)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bliver også helt lun indeni, når jeg modtager noget de små har lavet selv.
      Maden er også lækker. Nu skal jeg have en af dagens vafler til aftensmad sammen med lidt kød og en masse grøntsager.
      God aften til dig også

      Slet
  5. Hvor sødt med det gækkebrev. Jeg vil altså også have barnebarn! 😄
    Flot arbejde du er igang med. Pyh! Der er skisme altid noget der trænger til en kærlig hånd
    Kram

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhhh søde Pia, jeg ønsker også for dig, du snart får den glæde ind i dit liv. Børnebørn er bare livets dessert.
      Knus til dig + hilsen til din søn

      Slet
  6. Jeg synes Det er et generelt problem for alle bedsteforældre, at gætte hvorfra de gækkebreve kommer, og til næste år er problemet det samme. Selvfølgelig skal ungerne belønnes.
    Oprydning er nødvendigt med mellemrum, da ting har det med at hobe sig op alle vegne og jeg er også selv t ilhænger af at give det videre til andre, oftest ringer vi til nogle 'loppefolk' der gerne henter. Tøj kommer til Røde Kors, og da vi skulle tømme in svigermors fryser, var der mange gamle sager i. Det ville den lokale Zoo gerne have. Jeg har aldrig dyrket 'køb og smid væk kulturen' og madspild heller ikke. Her bruger vi også alt. God arbejdslyst

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia. Du har ret. Gækkebreves afsendere skal ikke gættes :)
      Uhhh, tro mig, jeg ønskede heller ikke at stå i alt dette rod og ønsker ikke for nogen, at de må gennemgå det jeg gjorde, imens rodet opstod, men det er en del af mit liv med års mellemrum, men det gør det ikke mindre trælst, da der kan gå lang tid, før jeg finder kræfterne til at bekæmpe det.
      ( denne gang gik der 2 år )
      Værrer er det, at kræfterne ikke er tilstede endnu, til alt det jeg gerne vil . Derfor babysteps.
      Accept er en svær størrelse, men jeg får fuld støtte fra min ældste, stærke søn og min søde svigerdatter.
      Er ikke klar til at dele hele historien herinde, men måske en gang i fremtiden
      God weekend til dig

      Slet
  7. Sikke et fint gækkebrev <3
    Du er så sej sådan at rydde op og ud i gemmerne - det kunne jeg lære meget af :-)
    Kram <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak kære Louise. Mit hjerte smelter, når det drejer sig om de to skønne drenge, som er jordens bedste.
      Min oprydning foregår med babysteps Louise. Som nævnt i andet svar heroverfor, er mine kræfter endnu ikke der, hvor jeg gerne vil have dem og jeg må bare sætte accept på, erkende, at det vil gå langsomt. Nogle dage er der stadig 0 energi at køre på, men må tage den med ro. Efter den lange gå tur, måtte jeg tage flere dage med ro på.
      God weekend til dig

      Slet
    2. Godmorgen kære Tove <3
      Det er ingen skam, at kræfterne ikke er i top - det vigtigste er, at du passer godt på dig selv og tager tingene i det tempo, som du har overskud til <3
      Kram <3

      Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet