Spis naturen


Jeg elsker at bruge af naturens gavmilde spisekammer.
Ved ikke meget, men lidt og har fundet gode oplysninger på nettet.

På siden her, kan der findes rigtig mange oplysninger

Naturens køkken, skøn, flot side med masser af gode tips.

Spejderne har også en god side her. Hyggelig side at besøge

Friluftsrådet har lavet denne pdf fil, lige til at hente.

Naturekspeditionens bud på Friluftsmad.

Supersanker.... herlig side at gå på opdagelse i.
Billedet af Gederams lånt på nettet

Gederams har jeg aldrig smagt, men det skal da prøves snart.
Masser af gode tips og opskrifter på denne pdf fil

TIPS ud fra egne erfaringer:
Når der samles urter, svampe eller andet ved jorden.

Lad vær med at samle lige i vejkanter, sti-kanter osv, hvor der luftes hund
eller ved trafikerede veje. Bil-os har ingen godt af.

Skyl bær, frugt, urter grundigt før brug.
Svampe rengøres med en børste, da de er nogle tørstige fætre
og suger masser af vand, hvis de rengøres i det.
&
er du det mindste i tvivl: LAD DET STÅ !
men
smag evt på det, ved at tygge lidt i det og spyt så ud.
*SS*, har selv spyttet en del svampe ud, når der skulle testes.

Finder jeg flere, vil de løbende blive tilføjet.

Naturen er for alle aldre og her på dette billede fra sidste forår,
ses det vist tydeligt. :)
Barnebarnet Hjalte, Luna og bedstemor studerer en bille.


Rigtig god fornøjelse med at spise naturens herlige urter og bær.

4 kommentarer:

  1. Elsker dine indlæg med alt det spiselige ude i naturen. Det er godt at få ideer til nye ting som man kan samle og bruge. Vidste godt at man kunne tappe saft fra birketræer, men din blog satte mig rigtig i gang og da jeg har 2 store birketræer i haven skulle det da prøves. Også er jeg en af de heldige som har ramsløg i min have. De er kommet ganske naturligt og jeg bruge dem hvert forår. Fandt lige ud af at man kan hakke dem og blande dem i smør som man så kan fryse. Så har man noget vildt lækkert til den bagte karfoffel eller retter i ovnen som lige skal have et pift. Skønt at man kan blive inspireret og dejligt at du lærer børnebørnene om naturen. Det er en gave.
    God weekend og tak for din hyggelige blog som jeg ivrigt følger.
    mange knuz fra Lina

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhhh kære Lina, hvor dine ord dog luner. Bliver så glad, så glad, når det jeg skriver om, kan være til gavn for andre. Super sejt, at du har tappet birkesaft. I år har jeg anvedt saften til at koge mælkebøttesaft og sirup på. Det bliver bestemt ikke sidste gang, det gøres. Får j en hal masse gode sager med på den måde.
      Uhmmm ja. Ramsløgssmør er lækkert. Det samme kan du også gøre med skvalderkålen feks, men sammen med en anden smagsgiver, da de kan virke en smule bitre.
      Har du prøvet gederams? Uhhmmm, skovens asparges.
      Tusind tak for din respons.
      Knus fra Tove

      Slet
    2. Hej Tove.
      Nej jeg har ikke prøvet gederams men det skal da prøves. Dem har vi en masse af her hvor jeg bor. Vidste godt man kunne spise skvalderkål men havde ikke lige tænkt det som smagsgiver i smør som feks ramsløg. Sidste år fik jeg en fin lille bog om spiselige planter så jeg har da en lille vejviser. Men altid godt med inspiration andre steder fra. Også er vi så heldige at vi bor i et dejlig naturområde så vi køber aldrig saft, marmelade gelé eller eddike. Så ved man at det man putter i maden og munden ikke er sprøjtet eller ødelagt med tilsætningsstoffet.
      Endnu engang tak for en super fed og MEGET inspirerende blog.
      Knuz fra Lina

      Slet
    3. Hej Lina. Det er skam mig der takker. At læse og mærke din fornøjelse ved at bruge af naturens spisekammer, gør mig glad og endnu mere glad, at jeg kan inspirere dig. Tak fordi du er med på siden her.
      En vejviser er altid godt at have med, for det er vigtigt, at gå forsigtigt frem og være sikker på, at det der puttes i munden, er sikkert at spise.
      Rigtig god tur med sankekurven
      Smil fra Tove

      Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet