Idag er der lavet lidt sirup.
Denne gang af tyttebær, som er plukket på den Jyske hede,
jordbær, ingefær og lidt citron timian.
jordbær, ingefær og lidt citron timian.
Planen var, at der skulle vilde hindbær i, men tørken har gjort,
at der ikke var flere på *mit plukkested*.
Købe-hindbær, var ikke at finde i frysedisken,
derfor blev det jordbær.
Ikke dårligt puds, de omstændigheder spillede mig.
Det blev en lækker sirup, synes jeg da selv.
Til denne portion er der brugt :
250 gr frosne økologiske jordbær
400 gr tyttebær
35 gr frisk ingefær
Bladene fra 1 pæn lille tot citron timian
500 gr økologisk rørsukker.
Tyttebær, jordbær, ingefær i fine skiver, timian og vand
bringes i kog. Koger for lavt blus i ca 10-15 min.
Det hele får en tur med stavblender, før det sies gennem en finmasket si.
Det hele hældes tilbage i gryden, bringes i kog igen med 500 gr sukker.
Koger lidt ind og skummes, før det hældes på rensede og skoldede flasker.
Denne sirup blev en anelse tynd og
kunne måske godt have taget 100 gr sukker mere,
men jeg kan godt li den, som den er.
Smagen og duften af *hede* er der og jeg føler næsten,
jeg er derude igen.
Her er det på skyr m/blåbær, som blev min dessert i aften.
Leger lidt med gendyrkning.
Her er det basilikum, som jeg har nippet nogle skud af,
fået til at sætte små rødder i vand, før udplantning.
Når de er kommet godt i vækst, nipper jeg topskudene af,
for at bruge dem i mad og de kan lystigt brede sig.
En basilikum plante og en koriander plante,
er nu blevet til mange og stortrives i min gamle sorte gryde.
Rigtig god aften i stuerne.
Mums! Det ser lækkert ud. Bare farven!
SvarSletKnus
Det er også godt. Kan du genkende de 2 af flaskerne? Det er dem jeg fik af dig og de er bare super flotte til sirup. Tak for dem og du skal helt sikkert smage, når vi ses.
SletKnus
Uh ser godt ud også er det meget bedre end det man kan købe i butikkerne. Jeg laver gerne selv hindbær eddike her i sensommeren. Har nemlig hindbærbuske i haven og det er langt billigere og bedre end det man køber. Tak for endnu er god opskrift. Har desværre ingen tyttebær der hvor vi bor så jeg må bruge noget andet.
SvarSletKnuz fra Lina
Hjemmelavet eddike, har jeg ikke gjort i. Får det vist ikke brugt, men det lyder sørme godt med hindbær eddike.
SletMine hindbær buske giver ikke ret mange bær iår, desværre. Derfor ville jeg have høstet i naturen, men der havde tørken ramt dem og så må man jo købe. Du kan lave sirup af al slags frugt og bær, vil jeg mene. Det er bare at kaste sig ud i det.
En flaske går op til børnebørnene. De nyder at få lidt på bla deres bananpandekager eller morgenmad.
Godmorgen smil fra Tove
Den ser flot ud, den sirup, og jeg er sikker på, den smager godt. Sikkert en fordel, at den ikke er blevet alt for sød.
SvarSlet:) Tak eKirsten. Den smager rigtig godt og det pudsige er, at jeg ikke bryder mig om tyttebærmarmelade. Tror jeg fik for meget af det som barn :)
SvarSletDerfor måtte jeg finde på noget andet at bruge de smukke bær til. Det er nu heller ikke nogen, jeg plukker mange af. Der er en del pillearbejde, når de skal gøres rene.
MUMS! MUMS! MUMS! Det ser SÅ lækkert ud :-) Og dejligt med noget hjemmedyrket grønt også; det kan man aldrig få for meget af :-)
SvarSletNemlig rigtig MUMS er den sirup blevet og gendyrkning er sjovt. Gør det bare alt for lidt, da det kan gøres med rigtig mange ting.
Slet
SvarSletSikke en flot farve ! Og hatten af for dig :o)
Sender lige et *knus over til dig.
Tusind tak skal du have og jeg hapser fluks dit knus.
SletAltid dejligt at høre fra dig.