lørdag den 1. november 2014

Hjemmebagte hundeguffer

Her i hytten bruges der en hel del hundeguffer i forbindelse med
forkælelse, hygge og træning.

Købe hundeguffer er fine og dem har vi brugt med glæde,
men jeg elsker jo at *lege med maden* og fik lyst til at bage nogen selv.

Forleden bagte jeg en portion, fordi der var en hel del rodfrugtemos
tilbage fra aftensmaden. ( stop spild af mad :)
De blev gode og jeg blev godt modtaget
af de andre hunde i hundeskoven = 
min lomme blev grundigt undersøgt af mange hundenæser

De blev bagt af det jeg havde og ingen noter skrevet ned.

Derfor måtte jeg da prøve igen, for at få en bette opskrift ud af det.
Igår, da det blev til en ufrivillig hjemmedag, blev der bagt guffer igen
på følgende måde.


Mosekonens hundeguffer:


5 dele vand
1 del ris
1 gulerod
1 pastinak

Koges helt møre sammen. ( 20 min. )
Overskydende vand hældes ikke fra.


Tilsættes 3 spsk olie

Ris, gulerod, pastinak og olie blendes til mos med stavblender.
( noget klistret stads blev det :)


Dette *klister* blev sat til afkøling en stund, før der blev tilsat :

1 dåse torskerogn (moses grundigt med gaffel )
2 æg
9-10 spsk grahamsmel 
( havde ikke mere rugmel, som jeg ellers ville have brugt )
12-13 spsk grove havregryn.

Det hele røres grundigt sammen.

Dejen deles i to
og fordeles ud på 2 stykker bagepapir i et tynd lag.

Forskæres i små firkanter med pizzarulle.


Bages i forvarmet ovn ved 175 grader ( varmluft ) i 15-20 min.

Tages ud af ovnen, som nu skrues ned til 125 grader.

Skæres igennem igen med pizzarullen og firkanterne skilles.


For at få mere luft imellem de endnu bløde guffer,
blev de fordelt på 3 bageplader.

Bages/tørres færdige ved de 125 grader ( stadig varmluft)
 til de er HELT tørre
og knasende. Mine måtte stå i ovnen i ca 1 timer.

Sluk for ovn og lad gufferne få alt eftervarmen med.

Ud af denne portion fik jeg 500 gram hundeguffer.


Gufferne blev prøvesmagt af Luna her til morgen.
Tror de er godkendt. 
De har vist det helt rigtige knæk og Luna eeeelsker torskerogn,
derfor blev det brugt. 
Er sikker på, at hundeguffer kan laves/bages på mange andre måder
og det er ikke sidste gang jeg gør det, kan jeg mærke.


Endnu en beklagelse over den ringe billedkvalitet.
Mit camera er ikke så glad for at tage billeder indendørs.

Hav en skøn weekend alle sammen.


8 kommentarer:

  1. De ser lækre ud
    Mon det kan svare sig? Tænker på ingredienser og strøm
    Men pyt nu med det. Du ved hvad de indeholder. Det er et stor plus
    God weekend, knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Luna er vild med dem og du har ret. Der skal ikke regnes på udgifterne ved at lave dem. Dette er så 2. forsøg og der er blevet gode. Tror dog der er plads til forbedring. Skal bare have fundet ud af hvordan, uden der bruges for meget mel.
      God weekend til dig og dine.

      Slet
    2. Nemlig. Og du hygger dig med det. Ved jeg. :-)
      Et ? helt uden for dit emne: Hvorfor skal jeg mon vise jeg ikke er robot når jeg skriver et indlæg? Det skulle jeg ikke engang. Det er den begyndt at gøre igen

      Slet
    3. Lige netop. Ren hygge.
      Jeg har været nødt til at ændre indstillingerne, meget mod min vilje, til dette, da jeg blev oversvømmet med spam-mail.

      Slet
  2. *knas ~ knas* ... Lyder som en godkendelse med poten opad :o)

    God dag til dig :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Netop, knasende gode. De er også godkendt af andre hunde i dag.
      God aften smil herfra

      Slet
  3. De er vist godkendt :) Betale sig økonomisk kan det bestemt ikke ved jeg af erfaring, men det er lidt hyggeligt at lave til sin bedste ven. Nemo var ret vild med dem jeg lavede. Men dine lyder da noget bedre :)
    Jeg tænkte lige på hvor længe de kan holde sig uden de mugner. Nemo er jo kun en lille hund og skal ikke have så mange :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Må indrømme, at jeg ikke kender holdbarheds længden på dem, men de får ret hurtigt ben at gå på, da jeg altid har guffer i lommen, når vi færdes i hundeskoven. Tror dog de kan holde sig pænt længe pga af den lange bage og tørretid. Småkager kan jo også holde sig pænt længe, er min tanke.
      Kan godt se, at sådan en stor portion til lille Nemo, vil være kæmpe,
      Jeg bager helt sikkert igen og ny opskrift dukker op, som du måske bedre kan bruge

      Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet