søndag den 18. marts 2018

Genudsendelse. med opskrift


Som lovet, her kommer min version af pandebrød lavet på kikærtemel,
  jeg viste/omtalte igår og spiste med stor nydelse  og blev dejlig mæt


Og med blondekant. Ihhh så sprøde de er.


Opskrift på pandebrød med kikærtemel ala Mosekonen

60 gr kikærtemel
( Denne gang er det puttet 2 spsk havregryn i )
2 tsk af de slimede hørfrø der blev lavet igår
2 tsk rapsolie
lille drys urtesalt
Tørret timian
og lidt løgpulver
Fint revet frisk ingefær og et fed hvidløg
ca 2 1/2 dl vand.

Lidt af vandet piskes i, til dejen er tyk
Tilsæt ca 2 spsk hørfrøslim
Pisk det hele godt sammen ( undgår klumper )
før der tilsættes mere vand lidt af gangen.

Ved at bruge 2 1/4 dl vand, giver det en meget tynd dej.
Ønskes pandebrødene tykkere, holdes noget af vandet tilbage.

Lad dejen trække før stegning ( 10 - 20 min )

Put olie på panden efter eget valg og varm den op.
Har selv brugt olivenolie med hvidløg ( spray )

Hæld lidt af dejen på panden og lad den fordele sig på hele fladen.

Når dejen er fordel på hele pandent, skrues der ned for varmen til ca halv styrke,
lad brødene stege til de begynder at blive sprøde og tage farve i kanterne.

Vend brødene, men før vending, spray lidt olie på pandebrødet,
da det suger en del olie og giv dem samme stagetid på den side.
( har forsøgt at stege dem på tør pande, men det gik ikke )
Næste gang skal de bages i ovnen, sådan bare for at prøve.

Tag brødene af panden og læg dem på fedtsugende papir.

Af denne portion blev der : 5 store og en lidt mindre.

Velbekomme til jer der *tør* prøve :) :)

Nogle af dem skal nydes kolde med hytteost til eller i.
Andre vil jeg fylde med grønsager mit køleskab byder på,
da jeg ikke kan li at smide mad ud, bruges der af hvad der er, før friskt købes ind
De kan foldes som en taco og fyld efter lyst, kan puttes i.

Vil i lave kikærte fladbød uden hørfrø og slim
er her en fin opskrift, synes jeg og den skal da også afprøves.

Søde Laila fik mig til at tænke på en dame fra min barndom og ungdom, 
som gik meget op i hendes egen og andres helse.
Syre/base balancen fik hun sat godt skub i og jeg mødte hende nogle gange,
når hun var på besøg hos min vegetariske familie : Morbror, tante og sønner
Meget spændende dame

I kan læse en smule om hendes virke her.

Nu viljeg pakkes godt ind og ud i kulden.
Solen skinner lystigt, så det kolde vejr får ikke lov til at bremse mig idag.

Hav en skøn Søndag




13 kommentarer:

  1. Tusinde tak ! For alt det du gir' , sødeste Tove ! De pandebrød må jeg helt sikkert prøve en dag - og det tror jeg rigtig mange vil, som læser med her, hos dig. Tak igen for Vøldan fortællingen. Spændende dame. Jeg kan godt forestille mig, det har været særligt at møde hende !
    For tiden synes jeg, at alle de seje kvinde jeg beundrer dybt, Dannie, Eva Lydeking, Kirsten kinesiolog (den bedste i Dk), Annette Høst, ja, Kirsten er død, som Vøldan. Og de andre er den ældre generation. Jeg går altid til de kvinder. Enten fysisk eller til deres bøger. Deres viden er enorm og forbundet med naturen og dens rytme. Det er noget andet med vores tid. Selvom der findes mange skønne behandlere, så, som jeg oplever det, er den viden mange af dem har, en del af en globaliseret, let overfladisk storby verden, og ikke vokset ud af et dybere kendskab til naturen og viden fra slægter. Det er naturligt, det er sådan. Jeg kan bare bedre li' den gamle viden.
    - Knus til dig:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Søde Laila.
      Udviklingen kan vi ikke stoppe, men som du, mener jeg også det er sundt for alle, at kigge tilbage på fortiden og de foregangs-mennesker der levede i den tid. De gav os så meget og der er virkelig stor viden at hente der. Derfor mener jeg også, at det er vigtigt at fortælle historier fra vores tid. Give den videre til dem der gider lytte. Min ældste søn er ikke så meget for at lytte til mine fortællinger fra *gamle dage*, men mine børnebørn gør heldigvis. Det vil de højst sandsynlig vokse fra, men jeg vil nyde det, imens de vil.
      Du har sået et frø til en ide og jeg vil lige tænke lidt mere over den, før jeg griber fat i den.
      God morgen smil og hilsen fra mig til dig

      Slet
  2. Det ser bestemt lækkert ud.
    Jeg gik mig også en lille tur på 3 km i formiddags. Det kræver varmt tøj i den bidende kulde. Over middag kørte vi en tur i bilen, for at gå tur et andet sted, og se ispanser. Vi har fået alt for lidt søvn i weekenden, da den har stået på mad og hygge med naboerne fredag og om lørdagen var det alle mine søskende og svogre, samt en fætter og en kusine med ægtefæller. Nu er vi vist fyldt op med frisk luft, så jeg håber jeg sover godt i nat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia.
      Fik du en god nattesøvn ovenpå indtag af den friske luft.?
      Det lyder som om du har haft en skøn dag i selskab med mange mennesker.
      Må indrømme. atjeg kom ikke afsted. Gik lang tur i fredags og den havde sat sine spor. Kroppen sagde stop, ikke idag og jeg lyttede, tog mig en hviledag, men der er heldigvis flere dage forude at tage af.

      Slet
    2. Søvnen blev bedre, eller i hvert fald længere, end de sidste par døgn, men der er plads til forbedring.
      Det var en dejlig weekend men 7 timers søvn på 2 døgn kan mærkes.

      Der er klogt at lytte til sin krop og dens signaler.

      Slet
    3. Uha ja, det var lidt for lidt søvn. Jeg er selv blevet natteroder og det er virkelig trælst, når nattesøvnen ikke er lang nok. Håber nattesøvnen bliver bere for dig

      Slet
  3. Tusen takk for oppskrift, det så deilig ut :)
    God ny uke til deg!

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekomme Berit. Må du få glæde af min version af disse brød, som smager skønt.
      Godmorgen og gode øsnker om en god ny uge til dig også

      Slet
  4. Tusind tak for opskriften! Måske spørger jeg dumt, men kikærtemel ... Laver du det selv, eller kan det købes færdig malet? Synes ikke lige jeg er stødt på det?
    God dag til dig :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anja.
      Kikærtemelet har jeg købt online hos Helsebixen. fik 1 kg for 50 kr. Det synes jeg er helt ok og til mit brug, rækker det meget langt.
      Jeg bruger kun hele og tørrede kikærter, når jeg evt skal bruge dem i supper eller til humus. Jeg elsker humus og skal lave det idag. Satte kikærter i blød igår. I supper bruger jeg dem erstatning forkød pga deres høje indhold af protein. Jeg ved slet ikke nok om alt sådan noget, men tager det i brug, jeg har.
      Kan også finde på at bruge pasta lavet af kikærtermel. De kan købes i en del daglivare butikker, men er ret dyre, så de kommer kun frem, når jeg skal forkæles. De smager skønt i suppe, salat eller som tilbehør til andre retter.
      God fornøjelse :)

      Slet
    2. Takker :D Kigger hos Helsebixen :)

      Slet
    3. Velbekomme. Jeg tror nu også det kan findes andre steder, men jeg skulle alligevel have fat på andet hos Helsebixen. Derfor blev det købt der. De sender med Dao, derfor er forsendels ikke dyr.

      Slet
  5. Så lækre de ser ud <3 Kram <3

    SvarSlet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet