onsdag den 22. marts 2017

Oprydning i strikkekurv 2

Ender hæftet, kanter hæklet, vask og udstrækning.

Endnu et lille hjørne af strikkekurven er ryddet.
Dejligt.

Klude strikket og savlesmækker er hæklet i økologisk bomuldsgarn fra GU.

Lidt tynd garn, efter min mening, men det er lækkert blødt...
også efter vask. Derfor er jeg glad for, at der er mere af slagsen i gemmerne.

Kludene er stikket på pind 2 1/2

10 stk savlesmækker. Hæklet på nål 3

Lidt tættere på herunder.Er selv vild med pasformen.
Opskriften findes i mit hoved. Lærte den af min bedstemor
for snart 30 år siden. Oldes hagesmæk kalder jeg den og har forsøgt at
beskrive fremgangsmåde i billeder her, men bær over med mig, da jeg ikke dur til det med nedskrivning af opskrift.

Hmmm, hva skal jeg så med så mange savlesmækker?
De smutter ned i kassen til alt det andet, som skal gives væk
til gode formål. Kludene beholder jeg selv. :)
Ha en dejlig dag og uge.

17 kommentarer:

 1. Dejlige ting du finder i den strikkekurv. :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha, ja det er og tak skal du ha'. Der er langt til bunden af den dynge ufærdige ting, men jeg håber da på, at nå til bunds i kurven på et tidspunkt.
   Knus til dig

   Slet
 2. Jeg har også et par strikkekurve, som jeg godt kunne rydde op i. Jeg kan godt li, at du får flyttet garnet/produktet fra kurv til kasse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan :). Det der sker for mig....tror jeg, er at jeg ikke rigtig ved hvem strik og hæklerier skal gå til, men har glæden ved at lave det, men knap så stor glæde ved at have nogen at give det videre til og bremsen sættes i, før det bliver gjort færdigt. MEN, det er nu dejligt, at få flyttet lidt rundt på det :), fra UFO til færdigt

   Slet
 3. Hvor er det dejligt for at dig at der bliver ryddet ud i strikkekurven.
  Sikke en masse lækre ting du fandt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' *Ellafanta*. Det letter at se dyngen blive mindre, men der er stadig en del, som venter på min færdiggørelse og nyt påbegyndes også. Ka jo ikke la vær :))))

   Slet
 4. Så trivelig at du blogger igjen! Jeg strikker også kluter, eller kopptuer som jeg sier. Fine smekker!
  Håper alt står bra til med deg! Her holder vinteren stand med kuldegrader om natta og noen snøbyger om dagen.

  Riktig god helg fra Ingunn

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Ingunn. Tak skal du have. Johh, jeg ville lige prøve, om jeg kunne blogge videre. Om det fortsætter, må tiden vise. Strikkede klude bruger jeg nu, for at undgå mikroplast. Ved godt det kun gør en lille forskel, men lidt har også ret og jo flere vi er om det, jo bedre er det for vore have og vandløb. Hagesmækkerne hæklede jeg til mine egne børn og synes de suger godt, når de små savler.
   God weekend til dig

   Slet
 5. Herlige kluter og morsomme smekker! Hjemmestrikkede kluter er de aller beste :)
  Jeg skal jammen prøve å hekle en slik smekke. Har ingen å gi dem til , så det må bli til et godt formål, slik som du gjør. Det er godt å kunne gi til noen som trenger det, så jeg gjør som deg. Samle ri kurven til gaver. Hvis du er på facebook, må du veldig gjerne bli med i min lukkede gruppe "giverglede" hvor vi viser fram hjemmelagede gaver (strikking og hekling) som vi gir bort. Jeg deler også av mine mønster med dere.
  Takk for veldig koselig kommentar i bloggen min om genseren til sønnen min, som dog ikke passet... Blir nok genser til meg det.
  God helg til deg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Guri. Mange tak skal du ha og jeg har søgt ind i gruppen din. Får du skrevet en opskrift ned på hagesmøkkerne, er du velkommen til at dele den med gruppen din. Gode formål støtter jeg med glæde og kan nogen bruge denne game opskrift, er det bare så fint. Tror det ville have glædet min bedstemor
   God weekend

   Slet
 6. Hvor er det dejligt, at du får færdiggjort så mange ting fra din strikkekurv :-) Det er vel nok nogle lækre klude :-) Jeg har ofte tænkt på, at jeg burde se, om jeg ikke kan købe nogle strikkede karklude et sted for at minimere mikroplast, men det er ikke blevet til noget endnu. Det kommer forhåbentlig en dag :-) Kærlige tanker og kram til dig med ønsket om, du har en dejlig weekend <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak du søde og betænksomme. Strikkede klude, tror jeg du an købe på nettet flere steder og nogen sælger dem for at støtte gode formål. Held og lykke med at finde gode klude i kampen mod mikroplast.
   God weekend til dig, hvor vi skal pille ved tiden ;)

   Slet
  2. Tak skal du have, jeg må se at få fundet nogle :-)

   Åh, det havde jeg helt glemt alt om igen, så tusind tak for at nævne sommertid :-) Kram <3

   Slet
  3. Strikkede klude kan du helt sikkert finde på FB. Mange sælger dem og lader overskudet gå til gode formål. Prøv evt under garnsalg på FB. Velbekomme. Heldigvis stiller urene sig selv i Tullehuset, så jeg slipper.

   Slet
  4. Hjertelig tak for tippet. Det vil jeg prøve at kigge på :-) Min mobiltelefon stillede ikke sig selv, men nu har jeg fået stillet den. Dette med sommertid huer mig dog ikke, for det giver kuk i mit system, så jeg tager mig en sjæledag i dag. Ønsker dig en vidunderlig søndag <3 Kram

   Slet
 7. Sikke da nogle skønne ting, du har fået lavet. Jeg er sikker på, at der nok en dag skal melde sig en heldig modtager af de skønne savlesmække! Jeg bruger SÅ ofte mine fine, fine pulsvarmere fra dig - og får ALTID positive kommentarer fra mine kolleger; ditto mht. det fine knyttede armbånd, du gav mig. Jeg sender dig altid en tanke, når jeg bærer det ene eller det andet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåhhhh, hvor det dog glæder mig, at du har glæde af de ting jeg sendte dig. TAK....

   Slet

Uhhhh, hvor det luner.
Helt ud i tæerne, når du smider en kommentar.
Tak fra hjertet